Fototransfer?

Cora van Fief 07-02-2024
12 keer bekeken 0 reacties

Vorige maand schreef ik er al over: af en toe trakteer ik mezelf op een uitje. Zo zag ik pas weer wat leuks: een workshop Fototransfer. In onze Fief-agenda stond het ook vermeld. Hoewel ik geen idee had wat het precies inhield besloot ik me er toch voor op te geven. En wat was het leuk om te doen!

Kort gezegd betekent Fototransfer dat je een afbeelding overbrengt op bijvoorbeeld een canvasdoek.

Je gebruikt hiervoor een aantal uitgeprinte afbeeldingen. Die afbeeldingen moeten uitgeprint zijn met een laserprinter. Dus niet met de gewone (inkjet)printer die de meesten van ons thuis hebben. Een bibliotheek of supermarkt heeft meestal wel een kopieermachine staan, die zijn er wel geschikt voor. Zou je een gewone printer gebruiken dan blijven de kleuren niet goed “plakken” op je ondergrond.

Om de afbeelding op je canvasdoek over te brengen gebruik je een speciale vloeistof. Op de foto zie je welke vloeistof wij gebruikt hebben.

Natuurlijk zou m’n verhaal veel te lang worden om hier uit te leggen hoe het werkt maar met het filmpje hieronder heb je een idee hoe je het moet doen.

Omdat er gelijk allerlei ideëen opborrelden heb ik na afloop een flesje van die vloeistof gekocht zodat ik er thuis ook mee aan de slag kan gaan.

Door met deze workshop mee te doen heb ik mezelf dus weer een leuke middag bezorgd. Toen ik het na afloop aan een vriendin vertelde zei ze dat ze dat ook wel leuk leek. We gaan binnenkort een middagje plannen zodat ik haar kan laten zien hoe het moet. En daarmee hebben we allebei dus weer een gezellige middag in het vooruitzicht staan!

Zie je dus ergens eens dat er een workshop wordt gegeven, ook al zegt het je niet veel? Doe dan gewoon eens mee! Het kan soms verrassend leuk zijn!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen