Jan van Haasteren lol

Cora van Fief 25-08-2023
19 keer bekeken 0 reacties

Vorige maand schreef collega-redactielid Marijke het artikel 'legpuzzel-chaos', Zij noemde hierin een Jan van Haasteren-puzzel. Laat ik nou dol zijn op de puzzels van Jan van Haasteren! Daar wil ik graag wat meer over kwijt.

Jan van Haasteren, geboren in Schiedam en inmiddels 87 jaar, was vroeger striptekenaar voor onder andere de Donald Duck, de Sjors en de Eppo. Maar waar de meeste mensen hem van zullen kennen zijn puzzels. Niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland zijn ze al jarenlang een begrip.

Ze zijn er van klein tot groot formaat en staan bekend om de hilarische situaties die erop te zien zijn. Daarnaast zijn er een aantal afbeeldingen die in (bijna) elke puzzel terugkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de haaienvin, de sinterklaas en de slak. Natuurlijk is dit lang niet alles maar misschien kun jij dit nog verder aanvullen? Voor de fans van Jan van Haasteren-puzzels is het altijd een feestje om deze afbeeldingen er in op te zoeken en bij iedere puzzel weer opnieuw de humor te ontdekken die erin verwerkt is!

Nog steeds komen er jaarlijks nieuwe puzzels bij, al zijn die inmiddels niet allemaal meer door Jan van Haasteren zelf getekend. Fanatieke Jan van Haasteren-puzzelaars zijn maar wat blij als er weer een nieuwe puzzel uitkomt zodat ze die aan hun collectie toe kunnen voegen. Ik weet dat er verzamelaars zijn die soms tientallen tot honderden Jan van Haasteren-puzzels hebben!

Zelf wil ik binnenkort weer eens een puzzel gaan leggen. Ik heb er nog een aantal liggen die ik nog niet gemaakt heb. Welke het gaat worden weet ik nog niet precies maar het zal waarschijnlijk één van de twee op de foto zijn: 'De Chocoladefabriek' of 'De Opera'.

En vergeet niet in de reacties te zetten welke afbeeldingen jij nog in de puzzels terug ziet. Ik ben benieuwd.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen