Zing!

Andrea van Fief 21-08-2023
15 keer bekeken 0 reacties

Volgens Japanse onderzoekers van de Tsurumi Universiteit heeft zingen een positieve werking op de mens. Zelfs mensen die eigenlijk uit zichzelf nooit wilden zingen, ondervonden bij dit onderzoek al na vier minuten zingen een betere stemming, een betere mondgezondheid en minder stress.

Gewapend met deze kennis én met in mijn achterhoofd de stelling dat elk koor een chronisch tekort aan mannen heeft, ging ik op zoek naar een zingende senior. Via via kwam ik in contact met Wim van Wijck uit Schiedam, een kwieke man die de 8 kruisjes inmiddels heeft gepasseerd.

Wim vertelde me dat hij al vanaf zijn prille jeugd gefascineerd is door zingen en muziek. Zijn moeder had eens als koorlid een generale repetitie van de Mattheus Passion en de kleine Wim mocht daar als toehoorder bij zijn. Vanaf dat moment was zijn liefde voor klassieke muziek geboren.

Een tweede hoogtepunt van zijn intense beleving van klassieke muziek vond veel later plaats nl. bij een bezoek aan de bioscoop bij de verfilming van de Rigoletto, een opera van Verdi. Het lied 'La donna è mobile' is hem altijd bijgebleven, aldus Wim.

Jarenlang was Wim een soort badkamer-tenor zoals hij zelf zegt. Pas na zijn pensionering is hij serieus werk gaan maken van zijn grote voorliefde voor muziek. Eerst werd Wim lid van een Shantykoor en in de loop der (vele) jaren mochten verschillende koren zich gelukkig prijzen met zijn lidmaatschap en vooral zijn prachtige stem.

Wim besloot dat het tijd werd voor wat serieuzer werk en nam zanglessen. De passie werd zo groot dat hij zelfs met andere zangleerlingen meedeed aan mooie uitvoeringen, gekleed in passende kostuums.

Wim kan het iedereen die mooi wil leren zingen aanraden, doe het en word een blijer mens!

Luister hier het favoriete nummer van Wim uitgevoerd door The Three Tenors in concert.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen