Koken

Petty van Fief 15-08-2023
12 keer bekeken 0 reacties

Je kan koken van woede, maar dat gerecht kan je niet eten. Is koken je hóbby?... dan komen er, mits alles goed gaat, de meest heerlijke gerechten op tafel. Zelf hou ik wel van een beetje kokkerellen en zorg als ik eters heb, altijd voor iets anders dan anders.

Mijn keuken is niet groot en op de 4-pits keramische plaat is het vaak een gehannes om alles klaar en in schaaltjes op tafel te krijgen. Dat betekent... een zootje in de keuken met veel vaatwas!

In mijn kennissenkring hebben er verschillende een keuken waarin apparatuur staat waarvoor je eerst een cursus moet volgen om te weten hoe je moet gaan koken. Tijden veranderen, mijn moeder had een tweepitter op gas en kookte heerlijk. De hachee van haar kan ik nog steeds niet evenaren. Maar ik moet toegeven, het waren elke dag AVG-gerechten: Aardappelen, Vlees, Groenten. Ik ben er wel groot van geworden en gezond!

De keuken is een van de voornaamste plekken in huis want je moet toch elke dag 'warm eten' zoals er altijd werd gezegd. Er worden huizen met kleine en grote keukens gebouwd. In Amsterdam lanceerde Reinier van Dantzig, D66-lijsttrekker en horeca-ondernemer een bijzonder bouwplan. Hij wilde appartementen bouwen zonder eigen keuken en wasvoorziening maar met een gemeenschappelijke binnenplaats om te koken. Het bleek geen goed plan en scoorde daarmee nul stemmen. Je moet er niet aan denken dat er nooit heerlijke luchten uit de keuken komen die er voor zorgen dat je er trek in krijgt.

Maar er zijn ook mensen waarvan koken niét hun favoriete bezigheid is en er echt een hekel aan hebben. De supermarkt biedt uitkomst...daar zijn altijd nog de kant-en-klare maaltijden! Niks geen pannen, hup in de magnetron, tafel dekken en lekker eten. Voor sommigen is dat noodzaak en dus een prima uitkomst!

En dat "zooitje in mijn keuken"van hierboven had wel een heerlijk resultaat, we hebben gesmuld..

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen