Kijk eens naar het vogeltje!

Andrea van Fief 07-08-2023
22 keer bekeken 0 reacties

In de maand van de hobby raak ik op een bekende plek voor vogelspotters aan de praat met drie broers. Twee van hen zijn met pensioen, een "moet nog een paar jaar" aldus de jongste van de drie .

Een aantal jaren geleden hebben zij vanuit de nalatenschap van hun moeder elk een mooie camera gekocht. Daarbij spraken zij af elk jaar met z'n drietjes op vogelexcursie te gaan.

Even samen erop uit en bezig met hun gezamenlijke hobby: het fotograferen van vogels.

Eerder bezochten zij Vlieland, De Biesbosch en Het Zwin. Maar ook dichterbij huis schieten ze mooie plaatjes. Trots wordt mij een prachtige foto van een ijsvogel geshowd. Deze is geschoten bij de kijkwand van de Schiedamse Poldervaart, een geliefde plek voor spotters.

Behalve hun camera hebben zij inmiddels ook wat andere -volgens hen noodzakelijke- benodigdheden verzameld zoals lenzen, tas en statief. Zij weten tegenwoordig altijd precies wat zij voor hun verjaardag, Sinterklaas of Kerst willen vragen...

Aangestoken door het enthousiasme van deze mannenbroeders ontdekte ik dat heel veel mensen, ja ook vrouwen! zich met veel passie hebben gestort op het vogelen.

Sommigen van deze "jagers" hebben een uitrusting die bijna net zoveel kost als een tweedehands auto! Maar er zijn ook natuurtalenten die met een betrekkelijk eenvoudige camera de mooiste foto's maken. Duur betekent hier zeker niet beter.

Voordeel van deze prachtige hobby is dat je dit samen, maar ook alleen kunt doen. Je concentreren op wat je wit vastleggen brengt zowel spanning, concentratie als rust. En je bent lekker buiten!

Voor de beginnende fotograaf zijn tal van cursussen, workshops en boeken beschikbaar om wegwijs te worden. Ook worden er op veel plekken excursies gehouden.

Ben je door mijn verhaal ook aangestoken met het virus? Of heb je zelf een andere aanstekelijke hobby? Laat dan een reactie hieronder achter. Ik hoor het graag!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen