Help, ik heb geen hobby

Jan van Fief 09-08-2023
19 keer bekeken 0 reacties

Een hobby (liefhebberij) is in het algemeen een ontspannende activiteit die men met enige regelmaat in de men met enige regelmaatin de vrije tijd uitoefent, zegt Wikipedia.

Een gevoel van persoonlijke voldoening is daarbij een belangrijke motivatie. Hobbyen doe je voor het plezier, niet als betaald werk. 

Een hobbyist is meestal op enthousiaste wijze met de hobby bezig. Veel hobby's kunnen thuis gedaan worden, soms wordt daar dan ook een speciale hobbykamer voor ingericht. Zo heb ik een kamer waar ik mijn eigen gemaakte films monteer. Een uur eigengemaakte film kost me al gauw 5 uur monteren. Monteren is de kunst van het weglaten, dus veel knippen.

Maar er zijn ook mensen die een hobby maken van het niet hebben van een hobby. Die zijn enthousiast bezig met niets doen. En wat is niets doen?

Er wordt beweerd dat als je een hobby hebt, je gelukkiger bent en ook nog eens langer leeft. Dus als je geen hobby hebt ben je wat korter op deze aardkloot.

Boute uitspraken.

Maar wat nou als je volstrekt gelukkig bent met jouw hobby die je niet hebt? Er zijn mensen die iedere dag beginnen met het lezen van de krant, na 3 uur de krant uithebben. En dan vervolgens de hele dag met koptelefoon op achter de computer zitten.

Of als een zwager van me die de hele dag televisie zit te kijken. Lastig voor mijn zus, die graag gaat fietsen en wandelen. Is hij ongelukkig? Heb ik niet gemerkt. Leeft hij korter, geen idee? Televisie kijken is ook een hobby, het oogt wellicht als niets doen. De krant helemaal uitpluizen is ook een hobby.

Ieder moet doen waar hij of zij zich plezierig bij voelt! En dat is voor iedereen verschillend.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen