Legpuzzel chaos

Marijke van Fief 21-07-2023
17 keer bekeken 0 reacties

Ik houd niet van chaos. Zodra ik daarvan kriebels op voel komen kijk ik onmiddellijk wat ik dan kan veranderen, waardoor de kriebels weer verdwijnen. Maar een chaotische puzzel vind ik wel een uitdaging.

Ken je ze, chaotische legpuzzels? Die zijn van hout en de stukjes hebben allerlei vormen. Maar ze zijn heel erg duur!

Dan heb ik liever Jan van Haasteren.

Die heeft een legpuzzel met het thema chaos. Past dat even mooi bij Fief 😉Bij de speelgoedwinkel hebben ze meer dan genoeg puzzels van Jan van Haasteren. Als ik daar kom is het ook moeilijk kiezen. Alle puzzels van Jan zijn chaotisch! Het maakt niet uit wat je kiest. Ik kies uiteindelijk voor: Dia de los muertos. Vond ik ook wel aardig bij het thema passen.

Maar hoe begin je aan zoiets?

Onze kleinzoon logeert bij ons. Hij maakt graag legpuzzels en geeft mij een tip: je moet eerst de randen leggen!

Zelf heb ik nog meer tips gevonden op internet:

  • Je kunt kleuren bij elkaar leggen. En leg die stukjes dan in aparte bakjes.
  • Als je een grote puzzel hebt, kun je ook de puzzel verdelen in kleinere segmenten.
  • En zorg er voor dat je op een rustige plek zit. Dan kan je niet afgeleid worden door storende activiteiten om je heen.

Ik begin met het advies van mijn kleinzoon. Al doende kwam ik als vanzelf bij de hint die ik in mijn eerste stukje over chaos schreef: grenzen stellen. Met een glimlach op mijn gezicht denk ik: dat werkt dus ook bij legpuzzels. Nu nog 950 andere stukjes!

Eén keer raden wie de puzzel krijgt als hij af is!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen