Lekker lezen E-krant

Ruud van Fief 01-08-2023
19 keer bekeken 0 reacties

De krant is een bron van informatie, al meer dan 400 jaar. De laatste jaren is echter de manier van kranten lezen veranderd.

Al meer dan 4 eeuwen is de krant een bron van informatie. Eeuwenlang was de krant de belangrijkste en vaak enige bron van informatie. Met de komst van de radio, televisie en nu het internet is het nieuws bij je, bijna op het moment dat het ontstaat. Toch is de krant niet dood. Want nog steeds brengt de krant het nieuws, maar plaatst deze vaak in een verband. De krant geeft uitleg en levert commentaar. Daarnaast levert de krant ontspanning.

Maar de klassieke krant op papier kent ook zijn nadelen. Hij moet worden gedrukt en bezorgd, wat veel energie en CO2 kost. En als je in een appartement woont moet je naar beneden om de krant op te halen. Daarom wordt het lezen van de krant op je tablet of computer steeds populairder. Direct de krant lezen op je tablet, die ook een paar keer per dag wordt ververst.

Bijna alle kranten bieden ook een combi-abonnement waarbij je doordeweeks de krant op je tablet/computer leest maar in het weekend de dikke zaterdagkrant in de bus krijgt. Voor de echte krantenjunks biedt DPG een digitaal combi abonnement aan, waarbij je digitaal toegang krijgt tot alle elf kranten van dit concern.

Wil je alleen nieuws met beperkte achtergrondinformatie dan zijn de NOS.nl en RTLnieuws goede alternatieven. DPG-media heeft de site kiosk.nl, daar kun je voor alle kranten een (proef)abonnement afsluiten. Voor de wakkerste krant van Nederland moet je bij de Telegraaf Houd je van lange artikelen lezen dan is de NRC jouw krant.

Lees jij nog een krant, zo ja welke en hoe? Laat je antwoord achter bij de reacties.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen