Lekker lezen: E-boeken

Ruud van Fief 18-07-2023
26 keer bekeken 0 reacties

Ik was het lezen een beetje vergeten. Dit terwijl lezen een geweldige manier is om je te ontspannen en je geest te verrijken. Daarom een zomerse serie over lekker lezen. Deze week E-boeken lezen.

Het is fijn om weer eens te lezen en minder op social media te zitten. Ik merkte bij mezelf dat ik steeds vaker de telefoon greep als er weer een pingel binnenkwam. Begin dit jaar heb ik dan ook afscheid genomen van een aantal social media platforms en ook de notificaties van de meeste apps uitgezet. Die ruimte heb ik gebruikt om weer eens, net als vroeger, lekker te gaan lezen. Ik ben lid geworden van de bibliotheek en heb ook wat boeken gekocht.

Maar lezen op een tablet of e-reader vind ik eigenlijk nog fijner dan een fysiek boek. Vooral omdat je de letters kunt vergroten en de er wordt bijgehouden waar je bent in een boek, je kunt ook makkelijk veel boeken meenemen op vakantie bijvoorbeeld.

Voor zowel de Ipad als Android tablets zijn er apps beschikbaar waarin je boeken kunt kopen en lezen. Ook de bibliotheek heeft een fijne app om E-boeken op je tablet kunt zetten en lezen. En dat kan ook vanaf je vakantieadres in het buitenland.

Het fijnst vind ik echter nog steeds het lezen op een E-reader. Het scherm is superfijn, het apparaat is lekker licht en je kunt niet worden gestoord. En ze gaan lang mee; ik lees nog steeds boeken op mijn stokoude Sony E-reader van 12 jaar oud!

Deze E-reader wordt niet meer ondersteund, maar nieuwere apparaten kunnen ook E-boeken van de bibliotheek ontvangen. De bibliotheken van Schiedam, Vlaardingen en Maassluis geven regelmatig trainingen over het lezen van hun boeken op de tablet of E-reader. Kijk een in de agenda van jouw bibliotheek.

Heel veel leesplezier!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen