Een geheime hobby...

Andrea van Fief 21-06-2023
20 keer bekeken 0 reacties

In de maand waarin ons thema gaat over taboe‚ wil ik hier met enige gêne mijn eigen "geheime" hobby blootleggen. Tenminste, als je het een hobby mag noemen; het gaat meer de kant op van een verslaving...En echt geheim is het ook niet. Het is ook heel onschuldig.

Het gaat namelijk over huizen. Liever gezegd; mijn verregaande interesse in huizen. Woon ik niet naar mijn zin dan? Jawel juist, ik ben dik tevreden. Ik wil helemaal niet verhuizen!

Ik kan me het niet eens meer herinneren wanneer dit fenomeen is ontstaan. Ik begon vroeger in de weekbladen altijd met de makelaars-pagina's. Wat is er te koop? Wat kost dat? Daarbij had ik qua vraagprijs geen enkele grens: het kon een klein lief en romantisch huisje zijn wat ik in gedachten al helemaal naar mijn smaak had ingericht of een luxe villa met kookeiland, dubbele garage en zwembad.

Sinds Funda ben ik helemaal niet meer te houden. Ik maak er een sport van te raden wat een huis moet kosten. En niet alleen voor woningen in mijn woonomgeving, nee het gaat van Lutjebroek tot Vaals!

Met het klimmen der jaren is de interesse alleen maar meer, meer, meer geworden. Ik verzamel via internet alles wat ik mooi vind voor de inrichting van het ideale huis. Ik volg zelfs workshops over styling van woningen. Spelenderwijs heb ik veel geleerd over kleuren, lichtinval en zichtlijnen. Uit oude tijdschriften scheur ik die bladzijden waarin tips worden gegeven...ik heb een kast vol mapjes!

Nadeel van dit alles is dat ik dan vaak tips in mijn eigen huis wil toepassen. Na een middagje schuiven met de meubels met manlief, eindigen we vaak weer bij "hoe het aanvankelijk allemaal stond."

Mijn hobby hoeft -behalve wat gezucht- niet eens veel te kosten...

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen