De ZaMi bij JBC

Sonja van Fief 19-06-2023
22 keer bekeken 0 reacties

De ZaMi, Zaterdagmiddagcompetitie Petanque, bij JBCVlaardingen. Wie op zaterdag 20 mei jl. over de Broekpolderweg wandelde of fietste, zag een gezellige drukte bij de Jeu de Boule Club Vlaardingen. Daar werd de ZaMi competitie gespeeld en het was de beurt aan JBCVlaardingen om gastheer te zijn.

Naast de Nederlandse Petanque Competitie, die in de wintermaanden in boulodromes wordt gespeeld is er, naast de vele toernooien, behoefte aan een zomercompetitie omdat de spelers het liefst buiten spelen.

De ZaMi is ontstaan uit de behoefte aan een laagdrempelige, leuke en competitieve petanque-ervaring voor spelers van alle niveaus. De wedstrijdregels voor de ZaMi zijn gelijk aan die van de NPC maar de sfeer is meer ontspannen en gezellig. De competitie vindt plaats op vijf zaterdagmiddagen, waardoor het voor ook voor werkende spelers en jongeren gemakkelijker wordt om deel te nemen. Van diverse verenigingen namen vandaag jeugdspelers deel aan de wedstrijd.

Het weer is ook belangrijk want bij regen of kou kan je niet zoveel teams in het boulodrome laten spelen. Gelukkig was het goed weer en kon iedereen tussen de speelrondes een plaatsje vinden in de zon of in de opgezette partytenten.

Voordat de wedstrijd begon legde Jillis Godlieb in zijn inleidend praatje in het kort de spelregels uit en om 12:00 uur begon het toernooi.

Dat er zoveel wedstrijden tegelijkertijd worden gespeeld betekent ook dat er veel werk was voor de scheidsrechters en regelmatig werden ze erbij geroepen om te komen meten welke boule er dichter bij het butje ligt.

De uitslagen van die wedstrijddag kan je vinden op de website van JBCVlaardingen.

Ben je op zoek naar een gezellige club? Dan zien we je graag een keer bij ons.

 

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen