Spelletje doen?

Petty van Fief 06-12-2022
11 keer bekeken 0 reacties

In vroege tijden werden er in de huiskamers veel spelletjes gespeeld zoals mens erger je niet, ganzenbord, monopoly en nog veel meer. Een spelletje spelen is gezellig en geeft groot en klein veel plezier en is, zeker voor kinderen, ook nog eens erg leerzaam.

Sinds corona worden er in de huiskamers veel gezelschapsspellen gespeeld. Het meest favoriete spel blijkt rummikub te zijn. Het is oorspronkelijk een kaartspel met twee spel kaarten dat op de tafel werd uitgestald. Om ruimte te scheppen maakte Ephram Hertzano in de vorige eeuw een versie met kleine steentjes. De traditionele waarden 2 t/m 10, boer, vrouw, heer en aas werden vervangen door 1 t/m 13, de kaartkleuren door vier echte kleuren. Het werd een groot succes. In Nederland werd rummikub in 1983 zelfs tot 'Spel van het jaar' gekozen!

Een spel is makkelijk te bestellen bij de webwinkels maar een groot publiek vindt het toch leuk om spellen te zien, te voelen en ook om persoonlijk geadviseerd te worden. Zelf speel ik met mijn vriendinnen af en toe rummikub, dat als ons wekelijkse bridge-groepje niet compleet is!

Onlangs hadden twee horecamedewerksters van onze golfclub warempel een rummikub-toermooitje in het clubhuis georganiseerd! Het liep nog niet storm maar er waren vier tafels met enthousiaste en ook soms best fanatieke deelnemers. De spellen lagen klaar met een grote dobbelsteen en een zestal spelregels. De spelleider stopte het spel op een bepaald moment en de dobbelsteen werd gegooid. Viel hij bijvoorbeeld op 1 dan gaf die regel aan dat van elke tafel twee deelnemers naar een andere tafel moesten. Het bordje moest uiteraard blijven staan en soms viel het bordje met stenen op de andere tafel erg tegen! Soms ook niet...

Er waren lekkere hapjes en de sfeer was vrolijk en gezellig. Een prijs ontbrak ook niet...kortom, het was voor herhaling vatbaar!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen