Breien is hip!

Andrea van Fief 29-11-2022
47 keer bekeken 0 reacties

Eén recht en één averecht... Velen onder ons hebben vroeger op de lagere of basisschool leren breien. Persoonlijk heb ik aan de handwerklessen geen ontspannen herinneringen: meestal zat ik met zweethandjes -en dus met roestige breinaalden- onder streng toezicht wat te broddelen...

Maar toen die druk er eenmaal af was, ontdekte ik jaren later dat breien én haken heel leuk kan zijn.

Wat is er zo fijn aan breien en haken?

  • Ingewikkelde patronen en steken tellen: goed voor de hersenen
  • Bij een makkelijk werkje kun je je gedachten de vrije loop laten of ondertussen gezellig met elkaar kletsen
  • Je krijgt er lekker warme handen van
  • Breien of haken hoeft niet duur te zijn; materiaal is er in allerlei prijsklassen
  • Ook mannen mogen breien! Samen een trui breien...of een sjaal om mee te beginnen.
  • Je werkt naar een mooi en/of bruikbaar eindresultaat
  • Lukt het een keertje niet, je kan je werk gewoon uithalen. Uithuilen en opnieuw beginnen!

Breiclub

De breiclub is terug van weggeweest. Zo is er in Maasluis breiclub de Waker (wachtlijst), in Schiedam biedt soos Blauwhuis, op de donderdagmiddag mogelijkheden. Op maan- en woensdag is er het Haak- en breicafé in de Vlaardingse bibliotheek, maar die is ook al helemaal vol. Er is net een Haak- en breicafé gestart in de Bibliotheek vestiging Holy op donderdagmiddag, dus meld je aan bij de balie van de bibliotheek.

Maar het is misschien nog leuker zélf een breiclubje te starten!

Materiaal en kennis

Materiaal kun je kopen bij de Hema, Zeeman en andere grootwinkelbedrijven maar echt leuk is eens een kijkje te nemen in een speciaalzaak. Een voorbeeld van zo'n zaak is Hobbyiaan Handwerkcentrum Schiedam, waar Martine brei- en haakproducten verkoopt. Martine heeft gedurende vele jaren handwerkles gegeven en is een expert op dit gebied. Zij zal je graag met deskundig advies helpen bij de aanschaf van materiaal maar ook bij andere handwerk-technische vragen.

Probeer het eens.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen