Haken saai?

Cora van Fief 16-11-2022
45 keer bekeken 0 reacties

Welnee haken is "hip and happening." Maar hoe begin je ermee? Ik weet nog goed dat ik vroeger op school tijdens handwerkles leerde haken.

Thuis moesten we van verschillende boterkuipjes de rand afknippen en mee naar school nemen zodat we die tijdens de les konden omhaken. Zo ontstond dan een mooie mobile. Als jong meisje van een jaar of 10 haakte ik ook verschillende jurkjes voor mijn barbiepoppen. Daarna heeft het haken jarenlang stilgelegen, tot ik het een jaar of vier geleden opnieuw ontdekte.

Via YouTube kwam ik op Vonnes Creaties, een leuk kanaal waar op een prettige manier alle stappen van het haken worden uitgelegd en zo maakte ik mijn eerste omslagdoek. Ook vond ik op Facebook vele leuke pagina's: je hoeft het woord "haken" maar in te tikken en er komen allerlei haakpagina's naar voren!

Hier maakte ik ook kennis met het agurimuri haken, waarbij ik terecht kwam op Yvonne's gratis haakpatroontjes. Daar vond ik een patroon van een slagroomtaart en ik besloot de uitdaging aan te gaan. Voor mijn moeders 80e verjaardag zou ik deze gaan haken. Wat was het leuk om beetje bij beetje de taart te zien ontstaan! Op de '80' heb ik mijn eigen creativiteit losgelaten... Deze Facebookpagina is beslist de moeite waard om eens te bekijken: met de (veelal gratis) patronen kun je bijvoorbeeld de prachtigste bloemen haken!

Het leuke aan haken is om iedere keer weer te zien hoe vanuit een simpele draad iets moois ontstaat. Daarnaast is haken een hele fijne ontspanning.

Mocht je nu ook enthousiast geworden zijn maar kun je nog niet haken dan is de site haken voor beginners wat voor je.

Ik wil je alleen wel waarschuwen: haken is zó verslavend dat het soms moeilijk is om te stoppen... maar ach, is dat nou zo erg? wink

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen