Urban geocaching

Ruud van Fief 14-11-2022
18 keer bekeken 0 reacties

Urban geocaching is het spel spelen in de stad. Ga erop uit in de stad en vindt de verborgen schatten terwijl iedereen langsloopt.

Geocachen in de natuur is natuurlijk geweldig, maar ook midden in de stad kun je prachtige geocaches vinden. Dat wordt Urban geocaching genoemd. Soms zijn de caches verstopt op stille plekjes in de stad, maar vaak ook op drukke punten. Het geeft echt een kick om een doosje te pakken terwijl er tientallen mensen langslopen, die niet weten dat daar een cache verstopt zit. En natuurlijk moet je ook de cache zo terugplaatsen dat de voorbijgangers niets in de gaten hebben. Naast een aantal prachtige caches in Maassluis (magneet nodig), Vlaardingen en Schiedam zijn er nog twee Urban trails in de buurt. Een trail is een serie bij elkaar horende caches.

In Vlaardingen heb je de geo-art "Rondje Holy." De caches staan op de kaart in de vorm van een enveloppe. Iedere cache heeft een klein puzzeltje. Los de puzzeltjes thuis op je ziet dan de echte locatie. Volg dan de trail en de gele smileys komen weer terug op de oorspronkelijke positie.

Maar de mooiste Urban caches vind je in Rotterdam. Daar heeft geocacher GIO53 de serie "Rotterdam Architectuur" geplaatst. De serie start bij het nieuwe centraal station brengt je vervolgens langs bekende en onbekende architectonische hoogstandjes van de stad. Toen ik zelf deze serie deed heb ik veel plezier gehad en ook veel geleerd van Rotterdam. Deze serie is goed te doen op de fiets, dus fiets naar station Rotterdam om te beginnen, of neem je fiets mee in de metro. Let op, niet alle caches zijn meer beschikbaar. Voor een kaart met alle Rotterdam architectuur caches, klik op deze link.

De meeste caches in dit artikel zijn alleen beschikbaar voor premium leden. lid worden voor €10,- voor drie maanden of  € 30,- per jaar.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen