Jo met de banjo

Andrea van Fief 01-11-2022
22 keer bekeken 0 reacties

Fief heeft de maand november ingeluid met extra aandacht voor de hobby. Maar wat is dat eigenlijk, een hobby? Een hobby is iets waar je graag mee bezig bent, iets wat je pakt! Sommige mensen gaan er helemaal in op, anderen doen het om gewoon lekker bezig te zijn.

Natuurlijk heeft elk mens zijn voorkeuren. De één houdt van handwerken, de ander golft, weer een ander fotografeert graag. Maar soms lukt het niet om met plezier met iets bezig te zijn, soms voel je je alleen en staat dat het 'leuk bezig zijn' in de weg. Bijna alle mensen hebben vroeger of later in hun leven weleens last van eenzaamheid.

Een van de vele wegen die leiden naar meer contact met anderen is het vinden van een bezigheid waarbij je anderen ontmoet. Een heel makkelijk, niet spannend en voor de hand liggend voorbeeld is wandelen! Wandelen, bijvoorbeeld in de natuur al of niet zingend.

Waarom wandelen ?

Wandelen is:

  • gezond voor lichaam en geest
  • je hoofd leegmaken
  • laagdrempelig, geen dure outfits nodig (wél goede schoenen)
  • het kost je niets
  • onder bijna alle weersomstandigheden te doen
  • genieten van de omgeving
  • veiliger dan de meeste andere sporten

En last but not least: wandelen kun je samen. Tijdens een wandeling kunnen de mooiste gesprekken ontstaan.

In veel gemeenten zijn wandelverenigingen gevestigd.

Zo is er in Maassluis bijvoorbeeld wandelsportvereniging: VTM Maassluis. Deze vereniging is gevestigd in Maassluis. Elke woensdagochtend organiseert deze vereniging wandelingen met verschillende afstanden. Er is een kantine waar je nog even kunt nakaarten bij een kopje koffie. Vanaf het voorjaar organiseert VTM ook wandelingen op zaterdag. Behalve wandelen organiseert de club trouwens ook van tijd tot tijd andere activiteiten.

En er zijn vast nog meer wandelclubs. Ken jij er één, laat het me weten in de reacties dan delen we het op Fief.

Tot wandels!

Lees alles over het lidmaatschap, activiteiten en spelregels van VTM Maassluis

foto: bospad

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen