Welke hobby?

Marijke van Fief 02-11-2022
17 keer bekeken 0 reacties

Ik heb veel hobby's gehad. Gewoon...omdat ik heel veel dingen leuk vind. Lezen met het boek op schoot en breinaalden onder mijn armen. En dan wil je toch weer iets anders, maar wat ga ik dan doen?

Door veel te lezen is mijn wereld verrijkt. Daardoor werd ik geïnspireerd en ben gaan reizen, bv naar Egypte waar de farao's geleefd hebben. Wat een ervaring!

Na het reizen zocht ik weer een nieuwe hobby. Dat was wel even wat. Door mijn werk ben ik hier en daar wat versleten... Heel lang heb ik sieraden gemaakt maar dan moet je wel sterk in je handen zijn. En dat ben ik niet meer.

Ook met het spelen van sommige muziekinstrumenten is dat een probleem. De gaatjes van een alt blokfluit liggen te ver uit elkaar en die kan ik niet goed meer afsluiten. Nu ben ik koorlid van dameskoor Flair. Dat is leuk. Andere mensen ontmoeten en samen muziek maken.

Op een gegeven moment brak corona uit. Veel dingen mochten niet meer. Gelukkig ben ik een optimistisch mens. Dus dacht ik: wat kan ik verzinnen wat wel kan, wat niet zo duur is en waar ik toch een tijdje mee bezig ben? Diamond Painting! Afgelopen week was ik klaar met de laatste!

De laatste!

Want ik doe het nooit meer! Het is niet meer dan heel veel steentjes op een voorbeeld afbeelding plakken. Het heeft me wel de corona tijd door geholpen, maar ik kan mijn creativiteit er niet in kwijt.

Stiekem ben ik aan het nadenken over iets anders. Een beetje aan het uitproberen. Kijken welke spijkertjes, in welk soort hout, ik er het gemakkelijkst in kan timmeren enz. Ben je al benieuwd welke hobby dit wordt? Wordt vervolgd...

Foto: Diamond painting 

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen