Wildpluk plezier

Marie-Antoinette van Saar aan Huis 12-09-2022
18 keer bekeken 0 reacties

In het kader van gezonde voeding kan je natuurlijk allerhande gezonde recepten delen, voedingsadviezen, leefstijl aanpassingen, stofwisseling wetenswaardigheden En toch deel ik graag iets anders! Voor wie mij kent, zal dat geen verrassing zijn.

In het afgelopen jaar kwam ik in contact met Sandra, een leuke dame, creatief, zorgzaam en groot hart. Zij wilde graag als Saar aan de slag en is dat ook gaan doen, en uiteraard met succes. Gaandeweg vertelde ze ook over haar plannen en opzet van eigen onderneming, en inmiddels is het een feit en dat initiatief wil ik graag onder de aandacht brengen.

Wildplukplezier

Wildplukken is het in de natuur verzamelen van eetbare planten of liever gezegd wilde kruiden.

Ooit waren wilde kruiden de bron van het bestaan. Onze voorouders hadden planten nodig om van te leven, als voeding en als medicijn. Helaas is deze kennis grotendeels verloren gegaan en daarmee ook de binding met de natuur. Als je gaat wildplukken ga je herontdekken dat heel veel planten geen 'on'-kruid zijn, maar wilde eetbare kruiden, die lekker en mooi zijn!

En dan te weten dat die plantjes allerlei inhoudsstoffen hebben, die ook nog eens goed voor je zijn. Wij zijn alles vergeten wat onze voorouders al lang wisten. Het voelt goed om die kennis weer te krijgen. Het leren over planten en inhoudsstoffen, zoals vitaminen en mineralen of de medicinale waarde, over hoe mensen vroeger planten gebruikten om bijvoorbeeld te verven (tot in de 19e eeuw!), over het belang van biodiversiteit; hoe planten met elkaar en met dieren samenwerken; dat samen maakt wildplukken super interessant. Dat maakt dat je met respect plukt en de natuur intact laat.

Ga mee wildplukken; ontdek, beleef en verwonder je over de rijkdom van de natuur!

Ontdekken, beleven en verwonderen

Ontdek wildplukplezier

Foro: wildbloemen

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen