E-reader

Marijke van Fief 12-08-2022
13 keer bekeken 0 reacties

Toen ik jong was, waren we niet rijk. Ik had zelf geen boeken, maar mijn broer wel. En ik wist waar die lagen. Zo nu en dan pikte ik er één en nam dat mee naar bed. Voornamelijk pocket boekjes, detectives. En nu? Nu gebruik ik een E-reader!

Ik kan me nog herinneren dat er een verhaal was over een kasteel met een geheime gang. En daar gebeurde natuurlijk van alles waar de bewoners geen weet van hadden. Zo spannend!

In de loop der jaren heb ik heel veel gelezen. Over van alles. Meestal had ik periodes waarin ik bepaalde boeken las. Historische romans, thrillers en over de farao's in Egypte. Dat heeft uiteindelijk gemaakt dat we vaak in Egypte geweest zijn. Het heeft mijn leven verrijkt. En dat niet alleen. Natuurlijk had ik ook perioden waarin ik het moeilijk had. Dan hield lezen me op de been.

Op een gegeven moment ging ik wat slechter zien en kwam de E-reader in beeld.

Ik vond het helemaal niks. Een BOEK is een BOEK! Dat is geen telefoon of tablet dat je in je hand houdt. Maar van lieverlee zag ik de voordelen er van.

  • Je kan de letters groter en kleiner maken;
  • Als je op vakantie gaat kan je een groot aantal "boeken" meenemen zonder dat je koffer er zwaarder van wordt.

Vanwege het thema techniek deze maand ben ik eens langs gegaan bij de bibliotheek. Men was heel erg aardig tegen mij en ze hebben van alles uitgelegd. Er blijken meerdere mogelijkheden te zijn. Boeken die je op je telefoon of tablet of computer kan zetten. Ze willen je daar helpen met hoe je dat allemaal gedaan kan krijgen.

Er zijn ook luisterboeken. Daar heb ik zelf geen ervaring mee. Daar is wel al eerder over geschreven op Fief. Je moet wel lid worden van de bibliotheek.

Ik wens iedereen veel leesplezier.

E-books lenen bij de (online) bibliotheek

Foto: e-readers

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen