Muzikaal in de auto

Angela van Minters Mantelzorg 25-07-2022
19 keer bekeken 0 reacties

Overal om ons heen horen we muziek. Ook in de auto hebben we vaak de radio aan. Muziek kun je in veel vormen gebruiken, maar je kunt er ook spelletjes mee spelen in de auto. Heb jij je vakantie playlist al klaar staan?

Muzieknostalgie

Maak allebei een lijst met je favoriete nummers uit de tijd waarin je bent opgegroeid. Zoek daar vervolgens de instrumentale versies van en zorg dat je die in een afspeellijst op bijvoorbeeld je telefoon hebt staan. Ga vervolgens los op elkaars muziek en probeer zo snel mogelijk elkaars liedjes te raden. Dat betekent artiest én titel! Een leuke variant van dit spel is van je favoriete nummers alleen een stuk van de tekst opschrijven en die, zonder melodie, voor te lezen. Eens kijken of de ander de teksten kan herkennen! Dit kan alleen de bijrijder doen!

Karaoke

Wat gebeurt er als je samen een liedje zingt en ineens het volume wegdraait? Zingt je partner dan nog goed in het ritme mee als je het volume weer opendraait? Test je ritmegevoel en beleef lol aan dit hilarische spelletje. Schuilt er stiekem een zangeres in jou? Spreek bijvoorbeeld af dat, wanneer er voor de derde keer een fout is gemaakt, de ander een liedje moet zingen voor iedereen in de auto. Dit spel voor onderweg in de auto is zo voor iedereen!

Variant

Nog een leuke variant op het voorlezen van teskten van liedjes is het neuriën van liedjes en de ander die het dan moet raden.

Dat wordt een gezellige rit in de auto!

Klik hier voor het maken van een playlist in Spotify

Foto: in de auto

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen