Theaterpassie

Anja van Fief 09-07-2022
14 keer bekeken 0 reacties

Je passie ontdekken is het summum van het leven! Mijn theateravontuur begon op de lagere school met het muzikaal sprookje Peter en de Wolf. Het werd de rol van het eendje en ik mocht zelf invullen hoe ik waggelend het podium overliep. En heus, we traden in de Leidsche Schouwburg op.

Het heeft een hele tijd geduurd, voor ik weer van het toneelspelen kon proeven. In die tijd was het ook niet gebruikelijk dat je zo'n kant (qua werk) op kon gaan. Maar mijn werk had altijd wel iets van performance in zich.

Zo zette ik senioren themabijeenkomsten op in het Bibliotheek Theater Rotterdam, waar ikzelf de presentatie deed of met de Kunst Carrousel waar senioren konden proeven aan allerlei kunstuitingen, met theater natuurlijk! Vanuit dit initiatief mijnerzijds, is later Project Tor ontstaan. Dat is toch mooi, dat waar je hart van vol is, je het op deze manier kunt overdragen.

Op mijn 61ste heb ik de stoute schoenen aangetrokken en mij aangemeld bij het Rotterdams Wijktheater voor de seniorengroep. Tjonge, ik bedenk dat ik intussen al heel wat rollen vervuld heb en (bijna) altijd draaide het om het eigen levensverhaal. Vooral bij TOR wordt het scenario opgebouwd vanuit verdiepingsgesprekken met de spelers. Je eigen invulling eraan kunnen geven maakt het zo boeiend.

Toneelspelen betekend voor mij: uit mijn comfortzone stappen, de uitdaging aangaan, andere karakters neerzetten, samen het stuk opbouwen, plezier hebben en kunnen verschaffen, een positieve bijdrage leveren over de beeldvorming van senioren.

In een later stadium heb ik mijn toneelvleugels uitgespreid. Gespeeld o.a. bij Theater Rotterdam: 'Bit of Eternity', Schiedam 'Klein geluk' en Maassluis 'Project 7'. Het fijne aan dit alles is dat mijn man en ik deze passie delen. We waren er dan ook vaak samen bij betrokken. Hij mede als muzikant, zijn grootste passie.

Een theatergroep voor senioren (of een combi met jongeren) in Maassluis staat nog op mijn bucketlist. Een oproepje aan Theater Koningshof?

Dat zou meesterlijk zijn!

Kijk Peter en de Wolf, gemaakt van het boek van Alfred A. Knopf met tekeningen van Jörg Müller, muziek van Sergeï Prokofiev, gespeeld door het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v.Valery Gergiev. Verteller Paul de Leeuw.

Foto: Toneel

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen