Bewegen op muziek

Marijke van Fief 01-07-2022
11 keer bekeken 0 reacties

Ik hou heel erg veel van muziek. In mijn leven heb ik regelmatig muziekles gehad en meerdere instrumenten bespeeld.

Je kunt je natuurlijk heel strak aan de muzieknoten en maatvoering houden. Maar ik ben daar niet zo sterk in. Ik doe maar wat. Ooit was er een leraar die zei:

Ik luister zo graag naar je!

Dat heb ik ervaren als een compliment.

Maar als je Michael Jackson bent en je brengt iets ten gehore dat "Beat it" heet dan moet het wel in een strak ritme zijn. Daar gaat het nummer over!

Ooit was ik lid van een Gospelkoor. Dan ging de discussie over waar de klemtoon van de woorden moest liggen, op de tel of na de tel. Nou, dat was aan mij niet besteed.

Ook moesten we eens een heel stuk mee klappen. Ik deed mijn best en had het naar mijn zin. Iedereen lag helemaal in een deuk. Ik begreep niet waarom. Tot ik me realiseerde dat het om mij ging. Ik hoorde:

Het ging bij de eerste maat al fout.

Een ander zei:

Maar weet je wat zo knap was? Ze heeft het de hele song volgehouden om het verkeerd te doen!

Tja... er waren koorleden die graag wat danspasjes op het ritme van de muziek wilden doen. Choreo! Ik dacht: Als dat doorgevoerd gaat worden ga ik onmiddellijk van het koor af.

Nu wordt er zo nu en dan in theater Koningshof een ochtend georganiseerd wordt: Bewegen op muziek voor senioren. Georganiseerd door Dance Company M'Joy. Hou hun agenda dan ook goed in de gaten!

Zou dat iets voor mij zijn? En misschien is het ook iets voor jou?

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen