Mijn passie

Wil van Fief 12-07-2022
17 keer bekeken 0 reacties

Hoewel ik erg verslingerd ben aan het golfspelletje, is zingen toch wel mijn grootste passie denk ik.

Ik ben met klassieke muziek grootgebracht. Als kind vond ik dat verschrikkelijk maar op latere leeftijd ben ik het erg gaan waarderen.

Rond m'n 20e ging ik met een tante mee naar een oratoriumkoor dat op dat moment de Johannes Passion instudeerde. Ik vond dat prachtig maar voelde me niet zo thuis tussen al die 'ouwetjes' en ben er al vrij snel mee gestopt.

Op m'n 40e heb ik samen met een collegaatje een koor voor vrouwen van rond de 40 opgezet. Daar heb ik jaren met plezier gezongen. Maar toen we opnieuw Bohemian Rapsody gingen instuderen, waarmee we al veel eerder op het podium in Paradiso Amsterdam hadden gestaan, vond ik het genoeg.

Een tijdje later bezocht ik een uitvoering van een oratorium koor waarin een collega van mij zong en was ik verkocht. Prachtig!! Ik vind het heerlijk om wat moeilijkere stukken in te studeren met 4 partijen of soms zelfs 8. Bijvoorbeeld in de MattheĆ¼s Passion.

Momenteel zing ik bij Toonkunst Schiedam en studeren we 'The Armed Man, a mass for peace' van Karl Jenkins in. Een stuk dat ik al eerder gezongen heb. Maar bij dit soort muziek is het altijd een feestje om je er opnieuw in te verdiepen en het met elkaar weer mooier neer te kunnen zetten.

Dit stuk werd opgedragen aan de slachtoffers van Kosovo en is deels gebaseerd op een katholieke mis. Maar het bevat naast fragmenten daaruit ook teksten uit andere religieuze bronnen waaronder de Islamitische oproep tot gebed, de Bijbel en de Mahabharata (India). Het is een heel emotioneel stuk en heel fijn om te zingen.

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan eens luisteren op een dinsdagavond om 20.00 uur in de dorpskerk van Kethel, Noordeinde 10, Schiedam.

Zingen is voor mij genieten.

We maken van muziek een belevenis!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen