Dansend de lente in!

Jackie van Fief 18-04-2022
19 keer bekeken 0 reacties

In mijn vorige artikel heb ik iets verteld over de activiteiten in Maassluis. Ik hoop dat je een activiteit hebt uitgeprobeerd en dit leuk vond. Nu neem ik je mee naar de activiteiten die er te doen zijn in Vlaardingen op het gebied van bewegen.

Nu het beter weer word ga ik ervan uit dat je ook weer lekker op stap wilt en activiteiten wilt doen. De activiteit waar ik het met je over wil hebben is bewegen op muziek.

Dansen

Dansen heeft een positief effect op je gezondheid. Het maakt je gelukkiger. Tijdens het dansen wordt het stofje endorfine aangemaakt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Met dansen doe je ook de juiste training voor je buik- en rugspieren. En het is bovendien goed voor je hersenen. Je traint je hersenen en geheugen met dansen. Dit is allemaal mooi meegenomen.

Bewegen op muziek wordt aangeboden door Seniorenwelzijn. Hierbij ga je bewegen op de maat van de muziek. Als dit lastig is, kan dit ook zittend worden gedaan. Er staan stoelen zodat je sommige bewegingen ook op een stoel kunt doen.

Bij Buurthuis GrootAmbacht wordt er line dancing aangeboden. Line dancing komt uit Amerika. Hierbij dans je in een grote groep in rijen. Je maakt allemaal dezelfde beweging waardoor het er uitziet als een mooi geheel. Vroeger werd er vooral aan line dancing gedaan op countrymuziek, nu zijn er veel verschillende muzieksoorten waarop wordt gedanst. Kijk voor de mogelijkheden op onze Fief agenda.

Ben je na het lezen van dit artikel enthousiast geworden om lekker te gaan bewegen? Neem dan eens een kijkje bij Seniorenwelzijn voor alle leuke activiteiten bij jou in de buurt. Ze bieden namelijk nog veel meer aan dan alleen dansactiviteiten. Zo is er voor een ieder wat wils!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen