Biljartje leggen

Jan van Fief 05-03-2022
22 keer bekeken 0 reacties

Wekelijks een balletje stoten gaf mijn vader de afleiding die hij nodig had. Gezellig samen met zijn biljartmaat. Afleiding zoeken is voor iedereen belangrijk.

'Ome Arie was ongeveer tachtig
Ome Willem was ook net zo iets
Ze vonden het leven nog prachtig
Ze zaten nog recht op de fiets
Ze zagen mekaar alle dagen
In het dorp in het kleine café
Ze hielden van sarren en plagen
Als ze samen biljarten die twee

Herkennen jullie deze tekst?

Mijn moeder overleed in 2003. Mijn vader heeft haar tot haar dood verzorgd vanwege haar invaliditeit. Maar hij ging wel iedere middag ter ontspanning naar zijn Soos in Schiebroek. Een biljartje leggen. Dat had hij nodig, dat hield hem sterk. In 2006, mijn vader was toen 90 jaar oud, dacht ik: 'ik moet dat dagelijkse biljartje vastleggen op film'.

Het is van belang om afleiding te zoeken, altijd en overal. Maar zeker als je die leeftijd hebt. Geweldig! Tijdens het filmen besefte ik pas hoe belangrijk een dergelijke afleiding voor hem was!

Zijn vaste biljartmaat en hij maakten grappen, dronken een biertje samen en probeerde elkaar met biljarten de baas te blijven. Hoe oud ook, het wedstrijdelement zat er gewoon nog in.

Kijk maar eens hoe zijn maat bij een mislukte bal op de rand van het biljart slaat wink Wat hebben zij een plezier gehad in de winter van hun leven. Het was voor mij geweldig om te zien.

Ben jij alleen, ga biljarten of klaverjassen, bridgen. Blijf onder de mensen. Zorg dat je sociale contacten hebt.

En wil je weten van wie het liedje met die prachtige tekst is? Kijk hieronder en reageer gerust op dit artikel.

 

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen