Golfen kan iedereen...

Petty van Fief 09-07-2021
10 keer bekeken 0 reacties

Meer dan een eeuw lang was de golfsport een elitaire bezigheid en zag je de golfers op de baan in ruitjesbroeken die met bekakte accenten spraken.

Nog steeds is dat zo, want zou je lid lid willen worden van één van de grotere golfclubs dan kost je dat toch nog een aardige duit en moet je eerst door een ballotage commissie.

Maar voor 'de gewone man' is het al weer jaren mogelijk deze mooie sport te beoefenen. Nederland telt ongeveer 215 officiële golfbanen, de prijs van een lidmaatschap is steeds lager geworden en iedereen is er altijd van harte welkom. Zo ook op Golfclub Schinkelshoek in Vlaardingen waar ik al 20 jaar mijn balletje sla.

In de zomermaanden is er elke eerste zondag van de maand een 'Open Dag'. Er worden dan gratis een aantal korte clinics gegeven en kan men kennis maken met de golfsport. Je ziet een mengeling van mensen, oud en jong, die wat onwennig met hun club staan te 'hengelen'. Soms zijn er dames die dan schoenen dragen die eigenlijk niet geschikt zijn voor de golfsport, maar op een Open Dag kan dat. Er wordt wel op geattendeerd.

Iedereen wordt begeleidt naar de afslag waar de oefenballen kunnen worden weggeslagen. De instructeur leert hen hoe je de club moet vasthouden om de bal weg te slaan. Dat is soms komisch om te zien (en horen!) wanneer ze steeds over de bal heen slaan in plaats van deze weg te slaan. Ze hebben er allemaal plezier in, maar intussen beseffen ze wel dat het helemaal niet zo makkelijk is om dat kleine balletje weg te slaan en het balletje op de oefengreen in de hole te krijgen. Nee, dat valt ook zeker niet mee!

Maar...oefening baart kunst!

Dus senioren: aan de slag met deze ideale sport, heerlijk buiten en lekker bewegen!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen