Natuur in beeld

Anja van Fief 13-07-2021
31 keer bekeken 0 reacties

ObsIdentify is een gratis fotoherkenningsapp waarmee je wilde dieren, planten en zelfs zeedieren kunt opzoeken. De app herkent meer dan 22.000 soorten uit Noordwest-Europa.

Mijn vader zou ontzettend enthousiast geweest zijn met de ObsIdentify app.
In mijn kinderjaren gingen mijn broer en ik samen met mijn vader struinen. Dat was kris kras lopen door het bos. Spannend! We hadden in die tijd niet veel te spenderen, maar mijn ouders zorgden ervoor dat wij tijdens de schoolvakanties bijna iedere dag naar het bos gingen. Mijn vader wist veel van de natuur en kende ook vele planten en bloemen bij naam. Ik probeer hem nu te evenaren met hulp van ObsIdentify.

Tijdens onze wandelingen komen wij allerlei planten, bomen, bloemen, paddenstoelen en dieren tegen. Daar maken wij met onze smartphone een foto van en zetten dat in de app. Je krijgt dan de naam, de soort en andere wetenswaardigheden te zien. Wanneer je lid wordt, kun je je eigen waarnemingen doorgeven.

Zo hebben wij al behoorlijk veel gefotografeerd en 'herkent'.

Wat het grappige eraan is dat ik denk, 'ach, deze heb ik nog nooit gezien', maar dan staat er weergegeven, "algemeen bekend".

 

 

 

 

 

 

Foto linksboven: de Zwartkopvuurkever.

Foto rechtsboven: de Rietorchidee.

Foto linksonder: aan zee de Oorkwal.

Foto rechtonder: de Schijnaardbei, afkomstig uit India.

Een vriendin zei pas nog tegen mij, 'jullie doen aan mindful wandelen'. Dat klopt, je kijkt anders naar je omgeving. Het maakt je nieuwsgierig. Mijn vriendin gebruikt hem nu ook en laatst kreeg ik een prachtige vlinder toegestuurd.

Ik hoop dat ik je enthousiast heb gemaakt. Veel plezier met de nieuwerwetse natuurbeleving!

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen