Oude tijden herleven...

Petty van Fief 12-06-2021
16 keer bekeken 0 reacties

Door alle beperkingen die gelden vanwege Corona, konden jongeren niet meer sporten zoals ze gewend waren. De slogan: 'Bewegen is gezond' was al ruim een jaar niet meer mogelijk voor jong en oud. Niet gezond dus!

Sinds kort is er echter voor een aantal jongeren in onze omgeving iets veranderd dankzij de oude Puch Maxi van mijn jongste dochter. Zij kreeg die toen zij 16 werd (dit jaar wordt ze 50!) en later werd afgedankt aan haar zus die hem gebruikte totdat hij 'op' was. Daarna stond hij jarenlang in haar schuur.

Onlangs zag Mika, mijn oudste kleinzoon, de Puch Maxi bij zijn tante staan. Gááf vond hij die en mocht hem meenemen. Er werd flink aan gewerkt . Toen de Puch klaar was en liep als een zonnetje was zijn tante erg trots op hem. Zijn vrienden vonden het hartstikke cool en gingen op pad om er ook een aan te schaffen. Marktplaats werd druk bezocht voor een Puch en binnen de kortste keren hadden de vrienden zo'n brommertje in hun bezit. Zijn jongere broer Loeka wilde natuurlijk ook een Puch, vond er een in Friesland en kreeg zijn vader zo ver om de Puch met hem op te halen. Ook van dit oudje werd weer een mooi exemplaar gemaakt.

Mika vond de kleur van zijn Puchie toch niet cool genoeg dus; ontmantelen, frame overspuiten in zijn favoriete kleur en in elkaar zetten. Voor het artikel van oma werd even een fotootje gemaakt. Trots rijden ze er inmiddels op. Alleen het hoge stuur, wat ooit zo stoer stond, dát ontbreekt!

De oude tijd herleefde weer even, maar de outfit van deze jongens ziet er wel héél anders uit dan toen!

 

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen