Stukje voor stukje...

Sonja van Fief 02-04-2021
19 keer bekeken 0 reacties

Legpuzzels maken. Een leuk tijdverdrijf en een manier om je ogen goed de kost te geven.

Zolang ik me kan herinneren vond mijn moeder het leuk om legpuzzels te maken. We hadden in mijn ouderlijke huis een inpandige kast die stond van de grond tot aan het plafond en van de muur links tot aan rechts, helemaal gevuld met puzzels.

Ook wanneer mijn ouders met de caravan op vakantie gingen, ging de puzzel mee. Ze hadden er een speciale koffer voor gekocht, zodat de puzzel 's avonds van de tafel af kon om te gaan slapen. Zo'n koffer is ook heel handig als je thuis niet zoveel ruimte hebt.

Mijn moeder heeft deze hobby doorgegeven aan de volgende generaties. Ikzelf vind het best leuk om de puzzelstukjes op de juiste plaats te krijgen. Haar kleindochter en zelfs haar achterkleindochter doen gezellig mee. Die vinden juist de 3D variant weer leuker. Ze hebben al een Eifeltoren en wereldbol gemaakt. Zo heb je heel veel verschillende soorten legpuzzels.

Nu mijn ouders zijn verhuisd is er geen ruimte meer voor al de puzzels. Mijn vader zet nu telkens wat puzzels op een tafeltje in de entree van de flat. En ik kan je zeggen, ze zijn zo weg!

Legpuzzels zijn in de tijd van Corona ook weer helemaal in gekomen. Je kunt het heel goed alleen doen en het leidt je aandacht af.

Wil je meer informatie over de puzzelkoffer? Klik dan op onderstaande website.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen