Orgel Joke

Denise van Saar aan Huis 01-03-2021
15 keer bekeken 0 reacties

Orgel Joke wie kent haar niet? Orgel Joke de steun en toeverlaat voor velen in de Corona tijd. Ze groeide in die periode uit tot een bekendheid door het spelen op haar orgel. Hoe tijdverdrijf in een verdrietige periode van haar leven uit kon groeien tot een groot succes

Joke, 71 jaar, begon als doorsnee Vlaardinger maar veroverde Nederland vanuit haar woonkamer. Hoe werd een senior een landelijke bekendheid zonder ook maar een stap buiten de deur te zetten?

Het verhaal van Orgel Joke begint halverwege maart 2020. Het coronavirus heeft Nederland ontdekt en longpatiƫnt Joke besluit voorlopig binnen te blijven. Het is een vervelende knoop om door te hakken: juist nu heeft de Vlaardingse, die twee maanden eerder haar man verloor, behoefte aan contact.

Om zijn goedlachse moeder op de been te houden, verzint haar zoon een plan. Waarom pakt ze haar oude passie, het maken van muziek, niet op? Hij vraagt haar ook te filmen. Joke zwicht. Ze kruipt achter haar keyboard, zet Una paloma blanca in en laat de camera draaien. Na afloop stuurt ze de beelden door naar haar zoon. Die monteert ze en plaatst het eindresultaat op Instagram. Een dag later doen ze het weer...

Nog steeds moet Joke wennen aan iedereen die haar kent, rode nagels, fleurig bloesje, tiptop haar - altijd met een glimlach. Groot was haar schrik toen ze na acht weken zelfisolatie weer buiten liep. Passanten keken haar na, wezen en riepen. Zelfs kleine kinderen schreeuwen: "Orgel Joke!"

Ze verscheen Joke talloze keren op televisie. Zo trad ze op met Paul de Leeuw, werd gestrikt door Claudia de Breij, is een personage in de TV kantine en was bij Jinek. De inkomsten die Joke met het bekend worden verdient, schenkt ze aan een goed doel. Op dit moment Hospice de Margriet.

Trots om vanuit onze regio op Fief, Orgel Joke onder de aandacht te mogen brengen!

Bezoek de Facebook pagina van Joke en vraag je favoriete nummer aan.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen