Tv-streamingdiensten

Ruud van Fief 30-01-2021
15 keer bekeken 0 reacties

In deze tijden zijn we meer thuis en kijken we ook meer televisie. Naast gewoon TV kijken kun je ook gebruik maken van streamingdiensten. Kijken wanneer het jou uitkomt. In dit artikel een overzicht van de meest bekende streamingsdiensten van Nederland.

Streamen is al haast net zo gewoon als lineair televisiekijken. Het aantal aanbieders van streaming diensten is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Een overzicht van de meest bekende diensten vind je hier.

Netflix

De koning van de streamingsdiensten, met een zeer ruim aanbod van series en documentaires, vaak van eigen makelij (Netflix originals). Het filmaanbod is aan het krimpen en vaak wat gedateerd. De prijs van een abonnement varieert van  €7,99 tot €15,99 per maand, afhankelijk van het aantal streams.

Videoland

Onderdeel van de RTL-groep. Gespecialiseerd in reality-tv series zoals bijvoorbeeld expeditie Robinson, beperkt aanbod van films. De prijs van een abonnement varieert van €4,99 tot €11,99 per maand. Bij het goedkoopste abonnement wordt echter nog steeds reclame getoond. Het goedkoopste abonnement zonder reclame is €9,99. Dan kunnen ook alle programma van de RTL-groep worden teruggekeken zonder reclame.

Amazon prime

De goedkoopste streamingsdienst die slechts €4,99 per maand kost. Daarnaast hoef je geen verzendkosten te betalen als je wat bij Amazon zelf koopt. Maar je krijgt maar √©√©n stream. Amazon heeft een goede collectie films van recente datum en een flink aantal series (maar niet zoveel als Netflix). Wel opletten omdat tussen het aanbod van Prime zelf ook betaalde content staat van andere aanbieders (zoals Film1).

Disney+

Alle films van de uitgebreide Disney, Marvel, Star wars en Pixar catalogus zijn online te kijken. Daarnaast is de bekroonde serie the Mandalorian te zien, die zich afspeelt in he Star wars universum. Series zijn verder beperkt. De prijs is € 10,99 per maand. Voor dit geld heb je meerdere streams tot je beschikking.

In een volgend artikel komen de kleinere streamingsdiensten aan bod.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen