Signal, privacy vriendelijk!

Ruud van Fief 19-02-2021
24 keer bekeken 0 reacties

Use Signal! Een tweet van maar twee woorden maar wel verstuurd door Elon Musk, die een gigantische boost gaf aan deze app. Waarom riep Elon Musk op om de berichtenapp Signal te gaan gebruiken in plaats van Whatsapp?

Whatsapp werd in 2009 ge√Øntroduceerd en veroorzaakte destijds een revolutie, In plaats van een SMS sturen waarbij je betaalde per bericht, kon je met deze app berichten en foto's versturen, eerst € 0,75 per jaar en later gratis.

In 2014 werd Whatsapp verkocht aan Facebook. De oprichter van Whatsapp, Jan Kaum, nam plaats in de raad van bestuur van Facebook en bezwoer dat privacy in het DNA van Whatsapp zat verweven en gegarandeerd was door Facebook. In 2018 verliet Jan Kaum echter gedesillusioneerd Facebook, omdat Facebook de privacy van de gebruikers wilde verminderen, waarbij vooral werd gefocust op de metadata, zoals wie je contacten zijn en naar wie je de meeste berichten stuurt.

Kon je destijds de datahonger nog weerstaan door een opt-out switch in de instellingen om te zetten, nu is de datahonger niet alleen groter maar is er ook geen mogelijkheid om niet meer akkoord te gaan. Hoeveel gegevens Facebook van je wilt hebben zie je in deze grafiek. In Europa zijn we deels gevrijwaard van de datahonger van Facebook door de EU-wetgeving.

Een alternatief voor Whatsapp is Signal. Gemaakt door dezelfde mensen als Whatsapp, maar privacy vriendelijk. Signal verkoopt geen gegevens is gratis te gebruiken en draait op giften onder andere van Jan Kaum. De vraag is alleen hoe je de mensen, met wie je nu communiceert via Whatsapp, overtuigd om over te stappen naar Signal.

Is Signal iets voor jou?

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen