Tips tegen verveling 2

Anja van Fief 29-01-2021
14 keer bekeken 0 reacties

Kun je niet gemakkelijk naar buiten? En ben je net als ik wel gewend om dingen te ondernemen? In dit tweede deel ga ik verder op zoek om mijn activiteiten anders in te vullen

Ikzelf mag graag musea bezoeken. Bijna alle grote musea proberen tegenwoordig op allerlei manieren toch zijn bezoekers te bereiken. Dat doen zij via hun eigen websites. Zo kun je met het internet de hele wereld binnen halen en genieten van allerlei topstukken en rondleidingen.
In deze rubriek laat ik enkele de revue passeren.

Google Arts & Culture
Google Arts & Culture is een online verzameling van afbeeldingen, kunstwerken en video‚Äôs uit de hele wereld. Je kunt rondkijken in beroemde gebouwen zoals het Louvre in Parijs, Uffizi Gallery in Florence of het Acropolis museum in Athene. Of bekijk beroemde schilderijen van heel dichtbij, zoals de Toren van Babel van Pieter Bruegel.

Thuismuseum
Via het Thuismuseum kun je het Museon in Den Haag, het Spoorwegmuseum in Utrecht of het Anne Frankhuis in Amsterdam bezoeken. Dit is nog maar een kleine greep uit het aanbod.

Het Rijksmuseum, Amsterdam
Een groot deel van de collectie van het Rijksmuseum kun je op internet bewonderen. De Nachtwacht en wel achtduizend topstukken tot in de kleinste details, zijn te bekijken. Ook achtergrondverhalen van b.v. het Melkmeisje van Vermeer. Met behulp van de Rijksmuseum app kun je nog veel meer kunst bekijken.

Het Van Gogh Museum, Amsterdam
Het Van Gogh Museum heeft een 360 graden tour lang 200 schilderijen. Wat te denken van de beroemde Zonnebloemen (188-1889) of de brieven die Vincent aan zijn broer schreef. Het geeft je het echte museum gevoel. collectie

Rijksmuseum van Oudheden, Leiden
Met Indoor Street View van Google Maps kun je in het Rijksmuseum van Oudheden rondwandelen. Bekijk de zeer imposante 2000 jaar oude Taffeh-Tempel, die Egypte aan de Nederlanders cadeau gaf als bedankje voor het veilig stellen van cultureel erfgoed.

Grandioos, vanuit je luie-stoel de kunst- en cultuurwereld ontdekken!

PS als je de gekleurde woorden aanklikt, opent de link naar de bijbehorende website.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen