Spelen met letters

José van Fief 20-11-2020
18 keer bekeken 0 reacties

Zolang ik weet was ik al bezig met letters. Eerst door te lezen en nu ook met woordspelletjes. Mijn vader las ons op zondag voor en zodra ik kon lezen deed ik dat elke avond voor mijn zusjes. Ik ging elke week naar de bibliotheek, daar zocht ik humoristische boeken uit zodat er veel te lachen viel.

Toen de anderen ook konden lezen deden we woordspelletjes zoals galgje en een zolang mogelijk woord op schrijven en dan kijken wie de meeste woorden ervan kon maken. Dat was altijd heel gezellig, zo met zijn allen rond de tafel.

Tijdens onze vele zeiltochtjes met de kinderen, die ook graag lezen, gingen we in elk plaatsje waar we aanlegden op zoek naar winkeltjes met tweedehands boeken. Dan was het heerlijk rustig binnen als de wind te hard was en ze niet aan dek mochten komen.

Toen kocht ik een iPad , en ik ging Wordfeud spelen met zussen en vriendinnen. Ik was direct "verslaafd". Het fijne is dat je elkaar ook berichtjes kan sturen en we zo heerlijk bijkletsen.

Ander spellen voor twee personen zijn WordOn en WordCrex. Hierbij krijg je allebei dezelfde letters en dan kijken wie er het beste woord heeft gelegd. Een leuke uitdaging want je wil dan toch winnen!

Ook zijn er spelletjes die je alleenn kan doen, zoals Woordentuin, Toverwoord en WordConnect. Hoe meer je speelt, hoe verder je komt.

Al deze spellen kun je vinden in de AppStore of de Playstore.

Ik vind dit een heerlijk tijdverdrijf. En elke dag even spelen houdt je scherp. Wie doet er mee?

Foto: Een schilderij dat speciaal voor mij werd gemaakt met al mijn hobbies erop.

 

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen