Breien nog niet verleerd?

Hiske van Fief 24-08-2020
15 keer bekeken 0 reacties

Wat is er leuker om samen te breien of alleen? In Breicafe de Waker kun je nog elke week met elkaar aan de leukste schipperstruien breien.

Breicafe de Waker bestaat sinds 6 jaar. Wat is begonnen als een eenjarige evenement, is ondertussen uitgegroeid van iets kleins naar iets groots. Het idee is ontstaan bij het 400 jarige bestaan van Maassluis. Daar zijn een paar dames begonnen met maken van visserstruien.

Het eerste breiloon was bestemd voor Stichting Monstersche Sluis. Deze stichting maakt het mogelijk dat de sluis wordt opengesteld voor rondvaarten door de haven.

Het Breicafe de Waker is sindsdien gegroeid, er komen wekelijks op woensdagochtend zo'n 25 vrouwen bij elkaar om te breien. En nog steeds gaat het breiloon naar de stichting Monstersche Sluis. Het ging zelfs zo goed dat ze de Monstersche Muis hebben geadopteerd.

Foto eigendom van Stichting Monstersche Sluis

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen