Waarom een launcher?

Ruud van Fief 23-11-2021
39 keer bekeken 0 reacties

Vind je een smartphone ingewikkeld te bedienen? Of heb je steeds meer moeite om je scherm goed te zien? Misschien is een ander uiterlijk voor je Android smartphone wel wat voor jou.

Je bent nog best tevreden met je Android smartphone maar het scherm is wel wat klein en wordt moeilijk afleesbaar, want je ogen worden er ook niet beter op. Of je vindt al die apps maar ingewikkeld. Met Android telefoons kun je het uiterlijk van je telefoon sterk aanpassen door een launcher te installeren.

Een launcher is een app die het uiterlijk van je Android telefoon helemaal kan aanpassen. Je hebt honderden verschillende launchers, die je telefoon naar jouw smaak kan aanpassen. Veel fabrikanten (zoals Samsung) leveren hun telefoon met een eigen ontworpen launcher.

Een aantal launchers zijn speciaal gemaakt voor senioren en /of mensen met een gezichtsbeperking. De meest populaire is de big launcher. Na installatie zijn er op je eerste scherm grote knoppen zichtbaar voor de basisfuncties van je telefoon, zoals bellen, sms'en en foto's bekijken. Maar er is ook een SOS-knop, waarmee je direct iemand kunt bellen, als dat nodig is.

De basis versie van de Launcher is gratis.

Vind je het ingewikkeld, vraag dan hulp aan iemand met kennis en ervaring op het gebied van Android smartphones

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen