Heel wat jaartjes zat ik op een boetseerclub waar ik bevriend raakte met een mede-boetseerster. Op een keer vroeg ze me mee om haar ouders te bezoeken. In de huiskamer zag ik bijzondere beelden staan en op mijn vraag wie de beelden gemaakt had, bleek dat een oud-familielid te zijn, Piet van Stuivenberg. Haar moeder pakte een boek waarin foto's van zijn beelden stonden. Ik vond ze prachtig en er zat ook een catalogus bij. Omdat ik zo enthousiast reageerde kreeg ik het boek, krantenartikelen en andere informatie, mee. Thuis ben ik er meteen ingedoken. Bij het lezen en zien van wat hij heeft gemaakt en internationale bekendheid heeft gekregen, was ik verbaasd dat hij in Schiedam onbekend was. Dat begreep ik dus niet. In 2017 ben ik op onderzoek uit gegaan...
Het enige beeld in de ruimte van Piet van Stuivenberg dat Schiedam rijk is.
Het staat naast Schiewaegh.
Met vier dames die in het museum werken, vormden we een PvS-werkgroepje. Ik zocht contact met Piet's zoon Aart, raakte daarmee bevriend en bezocht zijn twee kleinzonen in Limburg. Ik googelde, mailde, belde en sprak met museummedewerkers. Ook ik werd geïnterviewd en stond in De Schiedammer Online. Ik reisde naar Arnhem waar in Het Provinciehuis, Piet in 1953 zeer fraai beeldhouwwerk heeft verricht. Nam contact op met een wethouder voor een straatnaam en kwam uiteindelijk in 2020 terecht bij Deirdre Carosso, de toenmalige museumdirecteur. Zij was, na mijn hele verhaal aangehoord te hebben, zeer geïnteresseerd.
Het verdere vervolg is geschiedenis. Ik kreeg een curator toegewezen die de expositie ging inrichten. Na een 1,5 jaar durende renovatie van het museum had ik na 5 jaar mijn doel bereikt!
De spectaculaire opening van het museum was op 1 oktober 2022 en... Hij was er bij!