Smeer je in!

Ruud van Fief 28-05-2024
140 keer bekeken 1 reacties

Nu de zon alweer hoog aan de hemel staat moeten ook wij senioren ons wapenen tegen de zonnestralen.

Zelf heb ik laatst wat “souvenirtjes” van mijn huid laten verwijderen die waren veroorzaakt door verbranden in mijn jeugd. Maar ook nu je ouder wordt is het belangrijk om je te beschermen tegen de zon. Een oudere huid is dunner en daardoor vatbaarder voor zonnebrand. zonnebrand kan een pijnlijke en schilferende huid veroorzaken en kan op de lange termijn leiden tot rimpels, ouderdomsvlekken en huidkanker.

Jezelf beschermen is dus belangrijk en dat moet niet alleen als je buiten in de felle zon loopt maar ook op dagen in de zomer dat het heiig of licht bewolkt is. Hier volgen wat tips:

 • Ga niet in de volle zon op het heetst van de dag (12:00 – 15:00)
  Geniet van het weer op een terrasje onder een parasol of boom
   
 • Draag beschermende kleding
  Zoals een hoed met een brede rand of pet en kleding met een kraag of lange mouwen
   
 • Gebruik zonnebrandcrème
  Minstens beschermfactor SPF30 zelf gebruik ik SPF50

De consumentenbond doet ieder jaar onderzoek naar zonnebrandcrèmes, waaruit ieder jaar weer naar voren komt dat een flesje van €7,00 net zo goed is als eentje van €44,00. Een samenvatting van de resultaten vind je hier. Heb je nog een aangebroken verpakking van vorig jaar, dan kun je die beter weggooien. Een dichte verpakking kan nog wel. Kijk wel naar de THT datum op de verpakking.

Je kunt ook het beste witte crème kopen, dan weet je waar je gebleven bent, smeer je dik in en vergeet vooral de bovenkant van je oren niet.

Als laatste, zonnebrandcrème beschermd je huid maar verminderd ook de aanmaak van vitamine D door je huid. En als senior heb je al minder receptoren (die prikkelingen van zintuigen en gevoelszenuwen registreren) in je huid. Het is daarom verstandig om ook in de zomer vitamine D3 te (blijven) slikken.

Geniet  van de zomer en geniet van de zon.

Afbeeldingen

Zeebries

29-05-24 om 22:12

👍 zeker belangrijk ! 

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen