Lunchlokaal By Mout

Ruud van Fief 06-05-2024
71 keer bekeken 0 reacties

In een prachtig pand aan de Westerhavenkade in Schiedam is een nieuwe lunchroom geopend. Het bijzondere is dat deze lunchroom wordt gerund door senioren. Fief nam een kijkje.

In het hart van Schiedam, aan de Westerkade 18, bevindt zich een bijzondere plek By Mout Lunchlokaal. Wat deze lunchroom zo speciaal maakt, is dat deze wordt bemand door senioren. Onder leiding van twee professionals staan zij in de keuken en verzorgen ze de bediening.

De lunchroom is een initiatief van Stichting de Moutery. Deze stichting fungeert vooral als een ontmoetingsplek voor senioren uit Schiedam Zuid en Schiedam West. Bij de Moutery werd gezien dat senioren behoefte hebben om een bijdrage aan de samenleving te kunnen blijven leveren. By Mout biedt deze senioren van stichting een plek om in ontspanning en plezier hun steentje bij te dragen.

In de ochtend en de middag kun je bij By Mout lunchlokaal terecht, voor een heerlijke kop koffie of thee. Geniet van versgebakken gebak zoals opa’s appeltaart. De lunchgerechten hebben ook allemaal een twist naar het verleden.

In de lunchroom is ook een winkeltje ingericht waar handvaardigheidsproducten te koop zijn, die gemaakt zijn door de senioren van Stichting de Mouterij. Daarnaast kun je producten aanschaffen van Schiedamse ondernemers.

De opbrengst hiervan gaat naar de stichting, net zoals het batig saldo van de lunchroom. Zo draagt de By Mout Lunchroom bij aan gratis activiteiten voor de senioren.

Dus kom gerust langs en laat je verwennen door de vriendelijke bediening. Heb je wat te vieren dan kun je ook een reservering maken, bel met 06-42593931. De lunchroom is open van dinsdag tot en met vrijdag van 9:00 tot 16:00 uur. Parkeren kun je op de Westerhavenkade en de naastgelegen Nieuwe haven, dit is gratis.

Naast professionals en senioren van de Moutery zijn ook senioren vrijwilligers van harte welkom om mee te helpen in de lunchroom. Interesse? Mail naar info@bymout.nl zij maken dan graag een afspraak om je te ontmoeten.

Afbeeldingen

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen