Bluesky

Ruud van Fief 27-03-2024
35 keer bekeken 0 reacties

Ik was vroeger best actief op Twitter nu X geheten. Niet dat ik veel tweette maar ik las veel. Nu doe ik niks meer op X. In plaats daarvan gebruik ik BlueSky.

Twitter was leuk, maar werd de laatste jaren overspoeld met nepnieuws, iedereen was boos op iedereen en de komst van Elon Musk als “eindbaas” heeft het niet beter gemaakt.

Op zoek naar een nieuw platform kwam ik uit bij Bluesky. Het platform bestaat al een jaar maar was tot voor kort alleen toegankelijk als je een uitnodiging met code had. Sinds februari is dat niet meer nodig en kan iedereen een account aanmaken.

Bluesky is bedacht door Jack Dorsey, de oprichter van Twitter. Het lijkt veel op Twitter, maar dan zonder de negatieve aspecten die we soms tegenkomen. De belangrijkste verschillen met Twitter zijn:

  1. Geen algoritmes
    Bij Bluesky ben je geen prooi van algoritmes. Je kiest zelf hoe je tijdlijn eruitziet: chronologisch of op basis van je interesses. Geen onnodige ruis, alleen relevante content

  2. (Nog) geen reclame
    Er is nog geen reclame op Bluesky. Wel een verademing. Of dat zo gaat blijven weet niemand nog.
  3. Vriendelijke gebruikers
    Tot nu toe ben ik alleen vriendelijke gebruikers tegengekomen. Een beetje zoals het was in de begindagen van twitter. Veel mensen posten niet alleen berichten maar ook foto’s. Zelf heb ik meegedaan met #kleurindenatuur, een uitdaging waarbij iedere deelnemer een natuurfoto plaatste in de kleur van die dag.

Wil je Bluesky ook eens proberen?
Je kunt Bluesky downloaden op je Android of Apple telefoon of tablet of starten vanaf de browser met deze link.

Afbeeldingen

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen