Maak je IPhone simpeler

Ruud van Fief 15-01-2024
29 keer bekeken 0 reacties

Gebruikers van een Android telefoon konden het al... Het uiterlijk van je mobiele telefoon zo veranderen dat deze simpeler wordt. Maar ook IPhone gebruikers kunnen nu een simpeler uiterlijk instellen.

Android en Samsung gebruikers konden het al langer, het uiterlijk van de telefoon aanpassen, speciaal voor mensen met een beperking. Ik schreef hier eerder een artikel over.

Maar met de introductie in 2023 van IOS17 van Apple is het nu ook mogelijk om het uiterlijk van je IPhone en IPad aan te (laten) passen.

Met grote knoppen en tegeltjes met foto’s in de contactenlijst wordt het bedienen van de telefoon een stuk eenvoudiger. Kijk het filmpje hieronder. Zo ziet de IPhone eruit na de aanpassing. Apple noemt deze aanpassing een hulpbedieningstoegang.

Welke IPhones zijn geschikt?

Is er op de telefoon IOS17 geïnstalleerd, dan kan het gebruikersvriendelijke uiterlijk ingesteld worden. Met deze link kun je zien of jouw telefoon de update naar IOS17 heeft gehad.

Weet je niet welke IPhone je precies hebt. Open dan Instellingen daarna Algemeen en dan Update. Je ziet dan welke IPhone je hebt en op welke IOS deze draait.

Hoe kan het hulpbedieningstoegang worden ingesteld?

Het installeren kan het best worden gedaan door een vertrouwd iemand, vraag hulp aan een familielid of iemand die je goed kent. Vooral als je een beetje onhandig bent met dit soort zaken. Er is een Engelstalig filmpje. De Nederlandstalige handleiding vind je in de link hieronder.

Ik hoop dat het niet een al te technisch verhaal is geworden... Ik wilde jullie er in ieder geval van op de hoogte brengen.

Het maakt de telefoon in ieder geval een stuk makkelijker te gebruiken.

Afbeeldingen

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen