De mens en social media

Ruud van Fief 02-01-2024
34 keer bekeken 0 reacties

Sociale media zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Ook ouderen maken steeds vaker gebruik van sociale media. Dit heeft zowel voordelen als nadelen.

Sociale media zoals Facebook, Instagram en Whatsapp kunnen je helpen om in contact te blijven met familie en vrienden. Als deze familie en vrienden verder weg wonen, kun je via sociale media elkaar toch zien en horen op een makkelijke manier. Dit kan eenzaamheid en isolatie voorkomen.

Ook kunnen sociale media een bron van informatie en entertainment zijn. Je kunt bijvoorbeeld op sociale media nieuws lezen, informatie vinden over hobby's of nieuwe dingen leren. Wat kan helpen om actief en betrokken te leven.

Sociale media kan ook een manier zijn om nieuwe mensen te leren kennen. Bijvoorbeeld via online groepen of forums zoals bij Klup. Dit kan veel plezier brengen en je vriendenkring uitbreiden.

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan het gebruik van sociale media. Ze kunnen een bron van misinformatie zijn. Online kun je heel makkelijk onjuiste informatie tegenkomen, bijvoorbeeld over gezondheid of politiek. Dit kan leiden tot verkeerde beslissingen.

Daarnaast kan het een negatieve invloed hebben op je hoe je je zelf ziet. Je kunt bijvoorbeeld het gevoel krijgen dat jouw leven minder leuk of interessant is dan dat van de mensen die je op sociale media volgt. Of dat je uiterlijk niet voldoet aan de plaatjes die je ziet.

Online leven heeft dus z'n voordelen maar verlies je er niet in. Leg je telefoon ook eens weg en ga op pad. Kijk eens in de Fief agenda voor wat idee├źn.

Wat vind jij? Laat het hieronder weten.

Mediawijsheid: Hoe herken je nepnieuws en wat is de invloed van deze informatie?

Foto: smartphone

Afbeeldingen

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen