Ga je stemmen?

Ruud van Fief 03-11-2023
20 keer bekeken 0 reacties

Verkiezingen zijn een feest van de democratie. Maar soms is het moeilijk om naar het feestje te komen. Fief helpt je in dit artikel om toch je stem te laten gelden, ook als je niet naar het stembureau kunt komen, of je op die dag niet in je woonplaats bent.

Op woensdag 22 november mogen we weer naar de stembus om onze stem te laten gelden. Maar wat nu als je niet naar het stembureau kunt komen, of je bent die dag in een andere plaats omdat je bijvoorbeeld op de kleinkinderen moet passen. Fief helpt je met deze tips zodat ook jouw stem niet verloren gaat.

Stemmen bij volmacht

Als je zelf niet in staat bent om naar het stembureau te gaan kun je ook iemand anders in jouw plaats laten stemmen. Kies iemand die je vertrouwt en die in dezelfde plaats woont. Je kunt dan, samen met die persoon, je stempas in een volmacht veranderen. Hoe dat gaat kun je zien met deze link.

Stemmen in heel Nederland

Als je nou net op de dag van de verkiezingen bijvoorbeeld op de kleinkinderen moet passen, in een andere plaats, dan kun je je stempas laten omzetten in een kiezerspas. Je kunt een kiezerspas aanvragen door langs te gaan in het gemeentehuis van jouw gemeente. Neem wel je legimitatie en je stempas mee. Maar je kunt ook op de website van jouw gemeente een formulier vinden wat je kunt invullen en opsturen naar de gemeente. Kijk voor meer informatie en het formulier op de website van jouw gemeente. Hieronder vind je de links.

Voor Schiedam: klik op deze link
Voor Vlaardingen: klik op deze link
Voor Maassluis: klik op deze link (DigID noodzakelijk)

Meer weten

Misschien heb je nog nooit gestemd of is het lang geleden. Steffie kan je uitleggen hoe stemmen precies in zijn werk gaat. Klik op deze link

Ik hoop dat je met deze tips je stem kunt uitbrengen.

Afbeeldingen

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen