Opa of oma zijn

Ruud van Fief 07-06-2023
22 keer bekeken 0 reacties

Afgelopen zondag (4 juni) was het Opa en Oma dag. Ik had er nog nooit van gehoord, maar in de verenigde staten en Groot Brittanniƫ is het al jaren een traditie. Maar ook zonder deze dag kun je genieten van je kleinkind(eren).

Vaderdag en Moederdag bestaan al heel lang in Nederland, Maar ik had nog nooit gehoord van opa en oma dag. Maar om van je kleinkinderen te genieten heb je geen speciale dag nodig. Wij zijn twee jaar geleden opa en oma geworden En we mogen om de 14 dagen op onze kleinzoon passen. We moeten er wel vroeg voor opstaan want de kleine jongen woont samen met zijn ouders 120 km van ons vandaan.

Was het in het eerste jaar vooral eten geven, luiers verschonen en de jongen laten slapen. Nu babbelt hij er al lekker op los, We gaan naar de speeltuin met de glijbaan en naar de kinderboerderij, daarna thuis boekjes lezen en liedjes zingen. Daar genieten we erg van, maar we zijn 's avonds dan wel moe. 

En als hij nog wat ouder wordt kan hij met ons naar de mooiste dierentuin van Nederland, of we gaan een kabouterpad lopen.

Wat doen jullie graag met de kleinkinderen? Laat het weten in een reactie onderaan dit artikel.

 

Foto afkomstig van HippoPX

Afbeeldingen

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen