Passievrucht

Ruud van Fief 29-07-2022
14 keer bekeken 0 reacties

Met het maandthema passie mag het fruit met passie in de naam zeker niet ontbreken en neem ik jullie mee in deze passie(vrucht).

De passievrucht komt van de passiebloem ook wel passiflora genoemd. De eerste missionarissen die in Zuid-Amerika aan wal kwamen zagen in de bloemen van deze plant verwijzingen naar de lijdensweg (passion) van Jezus. Vooral door de kroon die leek op de doornenkroon die Jezus droeg.

Met passie heeft de vrucht dus niks te maken en lustopwekkend is die ook niet, ondanks dat de vrucht wordt gebruikt in de populaire cocktail met een ondeugende naam 

Bij passievruchten is niet alleen het vruchtvlees maar ook de kleine pitjes eetbaar, de laatste hebben een fris zure smaak. En bovendien zien ze er heel aantrekkelijk uit. Perfect als decoratie.

Passievruchten worden in heel veel producten verwerkt, neem eens een kijkje op deze pagina van de grootste grutter van Nederland.

Passievruchten zijn ook vers te koop. Je kunt ze zo leeg te lepelen, maar meestal worden ze gecombineerd met een melkproduct zoals yoghurt, kwark of roomijs of als smaakvolle toevoeging aan salades. Passievrucht vormt een gouden combinatie met mango en kokos. 

Heb je zelf wel eens recepten gemaakt met de passievrucht?
Laat een reactie achter of post je favoriete recept op het prikbord.

En geniet van de zomer en de passievrucht!

Afbeeldingen

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen