Vlaardingen doen

Ruud van Fief 30-08-2023
24 keer bekeken 0 reacties

Vlaardingen is de stad van havens, haring en harde werkers. Een stoere stad met een rijk verleden. Maar ook een stad waar van alles te doen is.

Haringkoppen, zo noemen de Vlaardingens zichzelf, een verwijzing naar het visserijverleden waarin de haringvangst een grote rol speelde. In de 20ste eeuw veranderde Vlaardingen in een stoere industriestad waar werken in de havens een grote rol speelden. Tegenwoordig is Vlaardingen een moderne stad met een prachtige historische kern en veel groen in de buitenwijken.

Vlaardingen is ook een stad waar veel te doen is. Zoveel, dat er niet alleen een website Vlaardingen doen is waar je kunt vinden wat er zoal te doen is, maar sinds vorige maand ook een fysiek infopunt op Westhavenkade 53a tegenover museum Vlaardingen.

De info op de website is divers, van wonen tot werken, praktische tips en 'Zien en doen'. De laatste rubriek geeft vooral veel informatie over leuke en sportieve dingen die je in Vlaardingen kunt doen.

Ik vond daar niet alleen informatie over alle theaters, bioscopen en musea van Vlaardingen, maar ook, informatie over de vele groene plekken in de stad en (een beetje verborgen op de site) informatie over wandelingen die je in Vlaardingen kunt doen link.

Wil je dus weten wat je in Vlaardingen kunt doen, ga dan eens langs bij het nieuwe Infopunt of kijk op de website.

Afbeeldingen

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen