Bezoek Blijdorp

Ruud van Fief 05-04-2023
24 keer bekeken 0 reacties

Blijdorp is één van de mooiste dierentuinen van Nederland en dat om de hoek. Waarom ga je niet een keer op bezoek om te genieten van dieren in een prachtige omgeving.

Ik kom graag in Blijdorp. Toen de kinderen nog thuis woonden hadden we al een abonnement en als het dan zaterdag wat minder weer was, dan gingen we naar de tuin. Slenteren door het oude deel met de Riviérahal of op een bankje zitten in Taman Indah terwijl de kinderen het ''avonturenpad'' liepen. 

De kinderen zijn allang de deur uit maar wij hebben nog steeds een abonnement. Want altijd is er wel iets te zien. Een van mijn favoriete delen van de dierentuin is het Oceanium. Hier kun je allerlei soorten zeedieren zien, waaronder haaien, pinguïns en een onderwaterzicht op de zeeleeuwen Het is fascinerend om te zien hoe deze dieren leven en zich gedragen in hun natuurlijke omgeving.

Maar Blijdorp heeft meer fraaie uitbreidingen gehad in de afgelopen jaren. Het nieuwe verblijf van de ijsberen is ook een pareltje, net als Amazonica. De nieuwste uitbreiding is het Himalayagebied. Pronkstuk hier is de monumentale bergdierenrots. Eens was dit rijksmonument het domein van bavianen, later bivakkeerden hier de takins, nu is het omgebouwd tot een paradijs voor rode panda's en kuifherten.

Waarom ga je niet weer eens een keer naar Blijdorp? En heb je een Rotterdampas dan kun je één keer gaan voor maar         € 5,-

Wat zijn jouw herinneringen over Blijdorp? Ik zie ze graag terug in de reacties hieronder. 

 

Afbeeldingen

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen