Kerstshows

Ruud van Fief 09-12-2022
18 keer bekeken 0 reacties

Ieder jaar gaan mijn lief en ik naar tuincentra om te genieten van kerstshows. Doen jullie dat ook?

Ik ben gek op de kerstperiode. Een kerstboom neerzetten, je huis versieren, natuurlijk met gekleurde lampjes. En ook gaan we ieder jaar weer sfeer proeven bij de kerstshows die veel de tuincentra in de omgeving organiseren. Lekker slenteren door stellingen vol plantjes, ballen en verlichting. Genieten van het kerstdorp en de bewegende poppen. Vaak kopen we wel wat en we nemen we altijd een kop koffie bij de horeca, want ook bij de tuincentra moet natuurlijk de kachel branden. Uit nostalgie bezoeken we de twee onderstaande tuincentra vaak:

Intratuin 's Gravenzande (voorheen de Kersentuin)

Een groot tuincentrum met als grootste attractie een enorm kerstdorp, inclusief een gondellift. De horeca is groot en plezierig met goede koffie. Alvast in de sfeer komen?

Tuincentrum Ockenburgh

Toegegeven, niet direct om de hoek, maar als ex-Hagenezen vinden we het leuk om dit knusse tuincentrum te bezoeken. Er is geen groot kerstdorp maar het centrum blinkt uit in prachtige displays met bewegende poppen en heeft een excellente horeca met heerlijk gebak. Ook van dit tuincentrum is een filmpje met sfeerimpressies.

Tot slot:

Grote klanten van de tuincentra in de kersttijd waren de deelnemers van het TV-west programma 'het Kersthuis'. Trotse bewoners toonden hun uitbundig versierde huizen en tuinen aangeprezen met een licht Haags accent. Het programma bestaat niet meer maar een compilatie kun je nog vinden in dit filmpje.

Wat is jouw favoriete tuincentrum om te bezoeken in de kersttijd? Laat het weten in de reacties.

Afbeeldingen

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen