Fietsendragers voor de auto

Ruud van Fief 23-04-2021
54 keer bekeken 0 reacties

Fietstochtjes maken is heerlijk. Maar als je alle fietspaden in de buurt al hebt gezien en je wilt toch nieuwe omgevingen zien, dan is een fietsendrager voor de auto misschien ook iets voor jou.

Fietstochtjes maken vind ik het leukste wat er is. De telefoon op het stuur, een fietsapp aan en dan lekker fietsen en van de omgeving genieten. Maar op een gegeven ogenblik heb je alles in de omgeving wel gezien. Met een fietsendrager op de auto vergroot je de actieradius en kun je in een andere omgeving fietsen.

Nou hadden wij 7 jaar geleden al eens een fietsenrek gekocht. Het probleem was dat we nu E-bikes hebben die een stuk zwaarder zijn. En dat deze fietsendrager erg onhandig was voor onze huidige fietsen. Maar de techniek staat niet stil en verleden jaar hebben we dus een nieuwe drager gekocht waarmee het fietsen opladen een fluitje van een cent werd.

In 2020 hebben we zo tientallen fietstochtjes gemaakt en ook dit jaar is de fietsendrager al weer drie keer uit de schuur gehaald.

Een laatste tip: heb je een E-bike met een batterij onder de bagagedrager? Verwijder dan altijd de batterij van je E-bike voor je gaat rijden. Niet alleen scheelt dat in gewicht, maar ook in slijtage aan de batterij en de houder.

Afbeeldingen

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen