Polarsteps

Ruud van Fief 07-04-2021
14 keer bekeken 0 reacties

Je kent ze nog wel. Die fotoboeken van vroeger. Met foto's, verhalen, ingeplakte kaartjes en andere vakantieherinneringen. Polarsteps is de digitale variant die ook een blogfunctie heeft.

Mijn eerste ervaring met Polarsteps was in 2019. Dochterlief ging op vakantie in Indonesië en via de app Polarsteps bleef ik bijna dagelijks op de hoogte van haar avonturen. Iedere dag schreef ze een verhaaltje, postte foto's en landkaartjes met de afgelegde routes. Ook kon ik de stukjes liken en er wat onder schrijven. Uiteindelijk keek de hele familie mee. Het was een erg leuke interactieve ervaring.

Thuisgekomen kon ze haar reis vereeuwigen met een zogenaamd travelbook, waarbij de foto's, blogs en landkaarten werden samengevoegd in één boek. Het deed mij denken aan de vakantieboeken van vroeger, die ook meer waren dan foto's alleen. Naast de app kun je verhaal ook editen op de computer, wat vooral makkelijk is voor teksten.

En daar houd ik ook van. Het verdienmodel van Polarsteps is helder. Het gebruik van de app is gratis, maar ze hopen dat je een travelbook besteld, waarmee ze dan het geld verdienen. Maar een boek bestellen is natuurlijk niet verplicht.

Afbeeldingen

Op eigen wijze ouder worden

Fief is het online platform met dagelijks nieuwe artikelen. Gemaakt door en voor ouderen van nu en straks in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We inspireren je met artikelen over activiteiten, mogelijkheden en leuke initiatieven, om op eigen wijze ouder te worden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste Fief nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis één keer per week een bericht van Fief.

Abonneren

 

 

Cookie-instellingen